Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Forumu
Kasım 29, 2009, 02:32:09 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Enstitümüzün web sitesine dönmek için www.bornova.vet.gov.tr

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: tavukda antibiyotik kalıntıları  (Okunma Sayısı 596 defa)
consept44
Yeni üye
*

« : Kasım 02, 2008, 08:34:33 pm »

merhaba bornova veterinerlik çalışanları ve forum üyeleri ben inönü üniversitesi kimya abd yüksek lisans öğrencisiyim...tez konum olan tavukda antibiyotik kalıntıları(sülfonamidler,kinolonlar,betalaktamlar v.s.) analizi için sizin enstitünün bu konu hakkında çalışmalarına rastladım fakat ben bu çalışmalara ulaşamadım bir kaç seferde mail de attıysam cevap alamadım bu foruma üye oldum..umarım bu çağırımı birleri duyarda beni bilgilendiri..şimdiden cok tesekkürler...iyi çalşmalar....
rıdawin
Yeni üye
*

« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2008, 01:51:20 pm »

Selamlar, Laboratuvarımızda gerçekleştirilen analizler aşağıda belirtilmiştir, saygılarımla....

Kanatlı eti, karaciğeri ve ürünler : A6 grubu -kullanımı yasaklı maddeler-(Kloramfenikol, Nitrofuran grubu bileşikler; tarama metodu ELISA konfirmasyon metodu LC-MS-MS)

B1 Grubu (kalıntı limitine sahip antimikrobiyaller);
Tetrasiklinler(Oksitetrasiklin, Tetrasiklin, Klortetrasiklin, Doksisiklin) Tarama metodu Charm II sistemi, Doğrulama Metodu HPLC UV ve LC-MS-MS)

Sülfanomidler(S.metazin, S.metaksazol, S.tiazol, S.diazin, S.merazin, S.dimetoksin, Sülfanilamit)Tarama metodu Charm II sistemi, Doğrulama Metodu HPLC FLD

Betalaktamlar(Penisilin, Oksasilin, Kloksasilin, Ampicilin, Amoksisilin, Dikloksasilin)Tarama metodu Charm II sistemi, Doğrulama Metodu HPLC UV

Kinolonlar (Enrofloksasilin, Siprofloksasilin, Flumekuin) Tarama metodu ELISA, Doğrulama Metodu HPLC FLD

Makrolidler (Tylosin, Eritromisin) Tarama metodu Charm II sistemi, Doğrulama metodu HPLC UV ile gerçekleştirilmektedir.

Analiz tespit limitleri ve ayrıntılara ilişkin müdürlüğümüz ve laboratuvar şefliğimiz kanalıyla bilgi alabilirisiniz.
İyi çalışmalar dilerim

consept44
Yeni üye
*

« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2008, 09:22:04 am »

çok teşekkür ederim...ellerinize sağlık....
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.078 Saniyede 15 Sorgu ile Oluşturuldu